Mikä on ajoitettu toiminto ja mihin sitä käytetään?

Ajoitettu toiminto on automaattinen komento tai virranmuutos jonka palvelin suorrittaa. Tätä voidaan käyttää automatisoituun uudelleenkäynnistykseen, tallennukseen tai muuhun tarpeelliseen.

Kuinka luodaan ajoitettu toiminto?

Sinulla täytyy olla Gaming Palvelin jotta voit luoda ajoitetu toiminnon. Aloita kirjautumalla Gaming Palvelimien hallinta paneeliin. https://gaming.tietokettu.net/auth/login

Tämän jälkeen valitse "Minun palvelimeni" osio (Kuvassa 1. laatikko) ja valitse palvelin jolle haluat luoda ajoitetun tehtävän (Kuvassa 2. laatikko).

Kun olet valinnut palvelimen, klikkaa "Ajoitukset" kohtaa.

Kun olet ajoitukset kohdassa, klikkaa "Luo uusi" nappia oikeassa yläkulmassa.

Tässä ikkunassa voit määrittää asetuksia kuten milloin ja mitä tapahtuu. Voit määrittää ajoitetun tehtävän nimen tunnisteeksi (Kuvassa 1. laatikko). Ajoitus määritetään valitsemalla viikonpäivä (Kuvassa 2. laatikko), päivä (Kuvassa 3. laatikko), tunti (Kuvassa 4.laatikko) ja minuutit (Kuvassa 5. laatikko). Voit valita useampia ajankohtia kun painat CTRL-napin pohjaan samaan aikaan. Jos haluat kaikki mahdolliset ajankohdat, voit syöttää * merkin manuaalisesti jokaisen ajankohta laatikon alle sijaitsevaan kenttään.

Kun olet määrittänyt ajankohdan niin voit seuraavaksi määrittää mitä tapahtuu. Ensimmäiset kaksi kenttää määrittävät paljon ylimääräistä aikaa haluat (Kuvassa 6. ja 7. laatikko). Nämä toimivat hetken taukoina jos sinulla on useampi toiminto samalla ajoituksella. Sinulla voi olla vain 5 toimintoa yhdessä ajoituksessa ja niiden suurin aikaväli on 15 min. Seuraavaksi voit valita toiminnon minkä ajoitus valitsee, voit valita toiminnoksi joko "Lähetä komento" tai "Virran muutos" (Kuvassa 8. laatikko). Kun olet päättänyt kumman toiminnon laitat, voit laittaa arvon riippuen minkä toiminnon haluat suorittaa (Kuvassa 9. laatikko). Jos valitsit "Lähetä komento", Arvo kenttään laitetaan komento minkä haluat lähetettävän komentokehotteesta kun ajoitus käynnistyy. Jos valitsit "Virran muutos", kenttään käy start eli käynnistys, stop eli sammutus, restart eli uudelleenkäynnistus tai kill eli tapa prosessi.

Kun olet laittanut asetuset ja olet valmis, paina "Lisää ajoitus" nappia lisätäksesi ajoitus. Minun tapauksessa tein ajoituksen joka suorittautuu joka perjantai 13. päivä keskellä yötä. Ajoitus suorittaa say komennon joka sanoo "On perjantai 13.".

Kun sinulla on olemassa olevia ajoituksia, voit poistaa sen punaisesta roskakori napista (Kuvassa 1. laatikko), voit myös kyteä sen päälle tai pois (Kuvassa 2. laatikko) tai suorittaa ajoituksen heti jos haluat vaikka testata toimiiko se (Kuvassa 3. laatikko).