Linux Nano on tekstinkäsittelyohjelma, jonka avulla voit muokata tekstitiedostoja. Se on yksinkertainen, helppokäyttöinen ja käytännöllinen työkalu, joka sopii erityisesti uusille käyttäjille ja aloittelijoille, jotka eivät ole tottuneet työskentelemään monimutkaisilla tekstinkäsittelyohjelmilla.

Käyttöönotto Linux Nano ei ole vaikeaa. Voit aloittaa komentoriviltä, jossa on seuraava komento: nano tiedoston_nimi. Tämä avaa tiedoston Nano-editorissa. Voit myös käyttää seuraavaa komentoa, jos haluat avata uuden tiedoston: nano -n uusi_tiedosto.

Linux Nano tarjoaa käyttöliittymän, joka sisältää useita työkaluja ja ominaisuuksia. Se tukee muokattavaa tekstiä, kuten tekstin muotoilua, merkinnöistä ja asettelusta. Nano on myös yhteensopiva monien skriptien kanssa, kuten Shell, Perl, Python ja C.

Nano tarjoaa lisäksi useita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten väri- ja fonttimuokkaus, merkintöjen ja hakujen korostaminen, lohkojen ja rivien siirtäminen ja poistaminen, tekstin lukitus ja paljon muuta.

Linux Nano on helppokäyttöinen ja se on suunniteltu helpottamaan käyttäjien tekstinkäsittelyä. Se on suosittu, koska se on nopea ja helppo käyttää, se on myös yhteensopiva monilla eri alustoilla. Se on myös suhteellisen helppo oppia, ja se sisältää täyden dokumentaation.

Nanon aukaisu on helppoa kirjoitat vain komentoriville nano

Ja nano auki

esimerkkejä nanon käskyistä:

1. cd - kansioon siirtyminen

2. ls - tiedostojen ja kansioiden listaaminen

3. mkdir - uuden kansion luominen

4. rm - tiedoston tai kansion poistaminen

5. mv - tiedostojen ja kansioiden siirtäminen tai nimeäminen uudelleen

6. cp - tiedostojen ja kansioiden kopioiminen

7. sudo - pääkäyttäjän oikeuksilla toimiminen

8. man - ohjeen katselu

9. echo - tekstin tulostaminen

10. cat - tiedoston tulostaminen