Tässä on helppo tapa, kuinka voit varmuuskopioida Debian 11 palvelimen.

1. Ensiksi luo itsellesi varmuuskopiointikansio. Saat luotua sen tällä komennolla:

sudo mkdir /backup

2. Sitten sinun pitää asentaa "tar" niminen ohjelma, (saattaa olla vakiona asennettuna) saat sen asennettua tällä komennolla:

sudo apt-get update
sudo apt-get install tar

3. Luodaksesi varmuuskopion koko palvelimestasi, mukaan lukien kaikki tiedostot ja hakemistot, käytä seuraavaa komentoa:

sudo tar -cvpzf /backup/backup.tar.gz --exclude=/backup --one-file-system /
Tämä komento luo pakatun varmuuskopiotiedoston (backup.tar.gz) /backup-kansioon.
Tämä menetelmä luo täydellisen varmuuskopion Debian 11 -palvelimestasi, ja se on yksinkertainen ja helppo toteuttaa.
Huomioi, että tämän menetelmän pitäisi toimia myös muilla Linux-palvelimilla, kunhan tar-komento on käytettävissä ja syntaksi on sama. Jos ongelmia ilmenee ota meihin yhteyttä.