Tässä artikkelissa näytän, kuinka voit asentaa graafisen ulkoasun omalle Ubuntu palvelimellesi.

1. Ensimmäisenä kirjaudu sisään palvelimellesi ja aja palvelimelle päivitykset.

sudo apt update && sudo apt upgrade

2. Asenna ja määritä Display Manager

sudo apt install slim

Paina "Y" ja "ENTER" kun järjestelmä pyytää.

3. Seuraavaksi asenna Ubuntu Desktop.

sudo apt install ubuntu-desktop

Paina "Y" ja "ENTER" kun järjestelmä pyytää.

4. Asennuksen jälkeen käynnistä palvelin uudelleen.

sudo reboot

5. Uudelleen käynnistämisen jälkeen käynnistä Slim.

sudo service slim start

6. Seuraavaksi asennetaan xrdp, sen avulla voimme yhdistää palvelimelle käyttäen etätyöpöytäohjelmaa.

sudo apt install xrdp -y

7.  Kun asennus on valmis voit tarkistaa, että xrdp on käynnissä.

sudo systemctl status xrdp

8.  Asennusohjelma luo uuden käyttäjän nimeltä "xrdp". Xrdp-istunto käyttää varmenneavaintiedostoa "/etc/ssl/private/ssl-cert-snakeoil.key", jolla on tärkeä rooli etätyöasemissa.

sudo usermod -a -G ssl-cert xrdp

9. Sen jälkeen uudelleenkäynnistä xrdp.

sudo systemctl restart xrdp

10. Etätyöpöytäyhteys käyttää oletuksena porttia 3389, joten avataan se portti palomuurista.

sudo ufw allow from 192.168.1.0/24 to any port 3389

11. Uudelleen lataa palomuurin asetukset, jotta määritykset tulevat käyttöön.

sudo ufw reload

12. Valmista! Nyt voit yhdistää palvelimelle käyttäen esimerkiksi Windowsin etätyöpöytäohjelmaa.

Toivottavasti tämä ohje auttoi sinua asentamaan graafisen ulkoasun. Jos sinulle tulee ongelmia niin ota meihin yhteyttä :)