Nettiyhteyden palauttaminen (Windows)

VPS-palvelimesta voi yhtäkkiä katketa nettiyhteys. Noh miten se korjataan? Kerron sinulle tässä kuinka saat Windows käyttöjärjestelmällä internetin toimimaan.

1. Löydä "Windows haku" Laatikko Windowssin vasemmasta alakulmasta. Tehtäväpalkista.

2. Kun olet avannut "Windows haun" Kirjoita osoitepalkkiin "Control Panel" ja klikkaa "Control Panel" Painiketta.

3. Kun "Control Panel" on avautunut Klikkaa "Network and Internet" Luokan alla olevaa otsikkoa nimeltä "View network status and tasks"

4. Seuraavaksi mene klikkaa kohtaa "Change adapter settings"

5. Seuraavaksi liikuta kursorisi "Ethernet" napille ja klikkaa sinun hiirellä oikealla puolella olevaa klikkaus näppäintä ja valitse "Properties".

6. Seuraavaksi etsi hakemistosta kohta "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) ja tupla napauta vasenta hiiren klikkaus näppäintä.

7. Valitse "Use the following IP address:" ja syötä ensimmäiseen (Punainen laatikko) Sinun VPS-palvelimesi IP osoite.

Seuraavaksi laita "Subnet mask" (sininen laatikko) laatikkoon 255.255.255.??? ja Jos sinun IP osoitteesi kolmasrivi on 224 niin lisää "subnet mask":in Viimeiselle riville 192 (ensimmäinen kuva tämän tekstin alla) Tai jos IP osoitteesi kolmasrivi on 232 niin lisää "subnet mask":in Viimeiselle riville 128 subnet mask":in loppuun. (Toinen kuva tämän tekstin alla).

Seuraavaksi sijoita "Default gateway" (oranssi laatikko) laatikkoon sinun IP osoite mutta muutat vain viimeistä osoiteriviä eli tässä esimerkissä se on 193. Sijoita viimeiselle osoite riville 193 tai 128 (oranssi laatikko). Mikäli esimerkiksi 193 ei korjaa nettiä vaihda se 128:seen.

Seuraavaksi mene osioon "Use the following DNS server addresses:" ja lisää ylempään riviin (Violetti laatikko) 8.8.8.8 niin kuin esimerkkikuvassa. Lisää alempaan riviin (Violetti laatikko) 8.8.4.4.

Tämän jälkeen voit klikata "OK" näppäintä sekä sulje kaikki kaikki välilehdet, jotka olet avannut tämän prosessin aikana.

8. Seuraavaksi varmista että vasemmassa kulmassa näkyy tälläinen logo (Violetti Laatikko)

Mikäli tämä ohje ei auttanut olethan yhteydessä tukeen.

• windows, Windows server, nettiyhteys, ongelma
  • 4 käyttäjistä hyötyivät artikkelista