Tässä tullaan kertomaan alusta asti VPS-palveluistamme, toivottavasti saatte tästä apua.

-Sisältö-

• Käyttäjän luominen tietokettu nettisivulle.
  • Eri VPS paketit, perustiedot päätöksen tekoon.
  • Tilauksen tekeminen.
  • VPS palvelimen perus käyttö ohjeita

Käyttäjän luominen tietokettu nettisivulle.

- Mene osoitteeseen https://tietokettu.net/ verkkoselaimellasi.

- Sivun oikeassa yläkulmassa on kohta, jossa lukee "Kirjaudu" paina siitä. Valitse kirjautumisen alta "Uusi asiakas".

- Täytä vaadittuihin kohtiin tietosi.

- Kun olet täyttänyt omat tietosi, hyväksy käyttöehdot laittamalla ruksi laatikkoon.

- Kun olet hyväksynyt käyttöehdot paina "Rekisteröi"

- Jos rekisteröinti on onnistunut, sinun sähköpostiisi tulee varmistusviesti, jossa on linkki. Linkkiä painamalla rekisteröinti voidaan viimeistellä onnistuneesti.

Eri VPS paketit, perustiedot päätöksen tekoon.

Eli olet ajatellut VPS-palvelimen tilaamista tietoketulta? Tässä kerron kuinka se hoituu. Ensiksi navigoimme https://tietokettu.net sivustolle, siellä avataan valikko josta läydät palvelumme osion ja VPS-palvelimet.

-VPS-palvelimet osiossa pääset näkemään monia eri vaihtoehtoja, jos et ole varma mikä paketti on paras sinulle, niin saat neuvoja asiakaspalvelusta. Tässä kuitenkin annan sinulle perustiedot eri VPS paketeista, kuten miksi sekä mihin ne ovat.

-Minipaketti (2.50€): Erittäin edullinen paketti, tämä on pätevä esimerkiksi sähköposti palvelimeen tai kevyen verkkosivun pyörittämiseen. Mutta raskaampiin tarkoituksiin ei luultavasti riitä.

-Pieni (4.98€): Kätevä vaihtoehto esimerkiksi pienen peliserverin hostaamiseen, taikka muihin raskaampiin verkkopalveluihin. Tämä ja suuremmat paketit, ovat riittäviä Win-serveri pohjaisiin järjestelmiin, kuten nettisivun ylläpitoon.

-Normaali (13.99€): Tämä on sopeutuva julkisten peliserverien toimintaan, tai muiden suurempiin järjestelmien ylläpitoon.

-Teho (21.98€): Jos normaalipaketti ei vain riitä, tämä on mainio valinta. Tehoa riittää ja levytilaa on runsaasti.

-Teho+ (38.99€): Useamman järjestelmän pyörittämiseen, tämä on sopeutuva vaihtoehto.

-Ultimate (72.95€): onko suunnitteilla pyörittää hyvin suurta järjestelmää, no tästä riittää varmasti.

64Gb RAM / 12x vCPU / 400 Gb levy / 100Tb kuukausittaista laajakaistaa

Tilauksen tekeminen

Kun olet päättänyt sinulle sopivan paketin, on vielä pari asiaa jäljellä.

Ensinnä valitse laskutusjakso, muista että pidemmät jaksot ovat edullisempiä ajanmyötä! Isäntänimi on käytössä sisäverkoissa, voit siihen kirjoittaa sopivan nimen.

Root salasana elikkä pääkäyttäjän salasana, suositeltavaa laittaa muistiin!

Varmuuskopiot eivät ole pakollisia, mutta jos siltää tuntuu niin voit ottaa niitä varmuuden vuoksi.

Käyttöjärjestelmässsä on paljon valintaa ja jos et ole varma kannattaa kysyä apua, mutta voin antaa perustietoja.

-Centos on hyvä verkko järjestelmien tai sivun pitoon.

-Linux järjestelmien pitoon Debian on mainio, mutta Ubuntu käyttäjä ystävällinen ja helpoin oppia aloittelijalle.

Nyt vain suorita tilaus ja homma on siinä!

VPS-palvelimen perus käyttöohjeita

Nyt siis voit kirjautua asiakastunnuksillasi etusivulla, kun olet kijautunut voit painaa "Hallinta -> asiakassivut".

Täällä pääset näkemään monia tietoja kuten "tuotteet ja palvelut", klikkaa siitä ja löydät ostamasi palvelun. Avaa palvelimesi ja pääset "tuotteen tiedot" ikkunaan jossa näet onko se aktiivinen vai odottomassa, jos palvelin on vielä odottomassa sinun pitää odottaa hetki kunnes saamme sen toimintaan.

Jos scrollaat alaspäin, löydät informaatio paneelin. Tässä näet ja voit tehdä asiota kuten
- Palvelimen sijanti
- IP-osoite
- uudelleen käynnistäminen
- pysäyttäminen
-SHH
-VNC (VNC informaatiosta näkee VNC IP:n ja VNC portin, muista että löydät ne täältä)

Windows serverin käyttäminen VNC:n kautta