Tässä ohjeet kuinka ottaa windows 10 käyttöön käyttäen VNCviewer ja yhdistää käyttämällä windowsin etätyöpöytää.
1.Ensimmäisenä tarvitset VNCViewerin (asennusohjeet)
https://www.realvnc.com/en/connect/download/viewer/
Nyt kun olet aloittanut lataamisen löydät sen lataushistoriasta tai avaamalla Tiedostot ja Ladatut tiedostot. Klikkaa tämä auki
Aukeaa valikko jossa valitset kielen, otamme englannin kun suomi ei ole vaihtoehto ja OK.
Seuraavaksi Next
Hyväksy lisenssisopimuksen ehdot ja Next.
Asennetaan sovellus, 'browse' voit itse valita mihin sovellus asennetaan. Muuten voi painaa vaan Next.
Seuraavaksi Install, tämän jälkeen voi aueta pieni ikkuna missä tulee vaihtoehtoina YES / NO, liittyen asentamiseen.
Nyt olet asentanut RealVNC, tämän jälkeen kun käynnistät RealVNC saattaa sovellus kysyä sinulta käyttäjätietoja, mutta tätä voi käyttää ilman käyttäjää.
Jos alla oleva kuva ei aukea automaattisesti niin vasemmasta yläkulmasta 'File' 'Sing in'.
2.Tämän jälkeen kirjaudu omaan VPS, mene Settings - VNC - ja vaihda itsellesi kahdeksan merkkiä pitkä salasana ja käynnistä VPS uudelleen tämän tehtyä.
3.Tämän jälkeen mene Install välilehteen, täältä voit valita itsellesi minkä käyttöjärjestelmän haluat omaan vps, tässä ohjeessa otamme windows-2019 (huom. pelkästään 2019) . Syötä alla olevaan kenttään salasana ja laita tämä talteen.
4.Tämän jälkeen laita boot order CDROM1 - DISK1 - oikeaan järjestykseen ylhäältä alaspäin käyttämällä vieressä olevia nuolia, tämän jälkeen valitse Win10 ylävalikosta ja jätä keskimmäinen valikko tyhjäksi ja tallenna ja käynnistä VPS uudestaan.
5.Nyt voit käynnistää RealVnc Viewerin, seuraavaksi vnc viewerissä syötä kirjoituskenttään VNC ip ja portti esim muodossa 123.123.123.1:1234 ja paina enter.
6.Tämän jälkeen sinulta kysytään vnc salasanaasi jonka olet syöttänyt omassa VPS - Settings - VNC asetuksissa.
7.Seuraavaksi aukeaa kirjautumis ruutu, tässä joudut painamaan F8 näppäimistössä ja laittamalla CTRL ja ALT keyt päälle. Tämän kun olet tehnyt niin paina DEL näppäintä niin pääset kohtaan jossa syötät salasanasi. Tässä vaiheessa voit joutua painamaan F8 uudestaan ja ottamalla CTRL/ALT keyt pois päältä. Ja näin olet kirjautunut sisään.
huom. Tässä voit myös valita Send Ctrl+Alt+Del vaihtoehdon.
8. Nytten kun olet päässyt sisään ja haluat käyttää etätyöpöytä yhteyttä niin paina Windows näppäintä ja hae ''Remote desktop settings''
Aukeaa asetukset jossa näet ''Enable Remote Desktop'' painikkeen, laita päälle.
Hieman alempana näet tämän tietokoneen kirjautumis nimen.
9. Tämän jälkeen etsi windows hakupalkista ''Remote desktop connection'' ja syötä kenttään kirjautumis nimi minkä sait. esim WIN-123123123. (tämän saat helpoiten kopioimalla nimen asetuksista ctrl+c ja liittämällä sen ctrl+v) tämän jälkeen connect.
Tässä kohdassa voit yhdistää jonkun toisen remote desktoppiin mutta tarvitsen niiltä heidän computer nimen ja salasanan.
10.Aukeaa kirjautumis sivu jossa pyydetään tämän laitteen kirjautumistietoja.
Username luultavasti ADMINISTRATOR, jos ei ole niin windows hausta ''your info'' ja enter niin näet mikä on tämän käyttäjän käyttäjänimi.
Password sama jolla aikaisemmin kirjauduit sisään.
11. Ja näin käytät remote desktoppia.