cPanel

Yleistä

cPanel on verkkohallintapaneeli, joka mahdollistaa verkkosivustosi, sähköpostitilisi ja muiden verkkopalvelujesi hallinnan. cPanelia siis käytetään yleisesti verkkosivustojen ja verkkopalvelimien hallintaan.

Mihin kaikkeen voit käyttää cPanelia:

  1. Verkkosivustojen hallinta: Voit luoda, muokata ja hallita verkkosivustoja cPanelin avulla. Voit esimerkiksi asentaa verkkosivusto-ohjelmia, luoda tietokantoja ja hallita tiedostoja.
  2. Sähköpostinhallinta: cPanel tarjoaa työkalut sähköpostitilien luomiseen ja hallintaan verkkotunnuksellesi. Voit asettaa sähköpostin ohjaukset ja suodattimet.
  3. Tietokantahallinta: Voit luoda ja hallita tietokantoja, kuten MySQL-tietokantoja, cPanelin avulla. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi verkkosovellusten tietokantavaatimusten täyttämiseen.
  4. Tiedostojen hallinta: Voit siirtää tiedostoja palvelimelle, luoda varmuuskopioita ja hallita tiedosto-oikeuksia cPanelin tiedostojenhallintatyökalun avulla.
  5. Palvelimen asetukset: cPanel tarjoaa pääsyn palvelimen asetuksiin, kuten PHP-konfiguraatioon ja Apache-web-palvelimen asetuksiin.
  6. Verkkopalvelinten hallinta: cPaneliä voidaan käyttää myös virtuaalipalvelimen (VPS) tai omistetun palvelimen hallintaan, mukaan lukien resurssien seuranta ja päivitysten hallinta.
  7. Tietoturva: Voit hallita tietoturva-asetuksia, kuten SSL-sertifikaattien asennusta ja IP-suodatuksia cPanelin kautta.
  8. Analytiikka: cPanel sisältää verkkosivuston kävijätilastoja ja muita analytiikkatyökaluja.

 

cPanel käyttöönotto

Kun olet maksanut webhotellin tilauksen, voit kirjautua cPaneliin. Tunnukset löydät sähköpostistasi.

Siirry osoitteeseen https://cpanel.tietokettu.net

Kirjaudu cPaneliin tunnuksillasi.

 

Kun olet kirjautunut cPaneliin voit hallita sivustoasi, tietokantoja, sähköpostitilejä ja muita web-palvelun asetuksia cPanelin avulla.

Ota yhteyttä meihin, jos tarvitset lisäohjeita tai apua cPanelin käyttöönotossa.

 

 

 

Ohjeen osiot:

  1. Tietoa ja rekisteröityminen.
  2. Webhotellin valinta ja tilaaminen
  3. cPanel Yleistä ja käyttöönotto
  4. Sähköpostin luominen
  5. WordPressin käyttöönotto
  6. Verkkosivun ja verkkokaupan tekeminen

 

Auttoiko artikkeli teitä? 2 käyttäjistä hyötyivät artikkelista (6 Äänet)