Kuinka muodostaa etätyöpöytäyhteys VPS-palvelimeen (Windows)

Jos sinulla on ongelmia kirjautua palvelimelle, Uudelleen käynnistä palvelin ja kokeile uudelleen. Jos tämä ei auta, ota yhteys tukeen tai katso tämä video/teksti-ohjeistus.

Aluksi mene kohtaan
"Etätyöpöytäyhteydellä yhdistäminen", jos et saa yhteyttä palvelimeen, palaa tähän pisteeseen.

Lataa ja asenna VNC Viewer

https://www.realvnc.com/en/connect/download/viewer/

Etsi VPS-palvelimesi VNC IP ja VNC Portti

Löydät VNC IP:n ja VNC portin helposti tuotteentiedoissa olevasta hallintapaneelista tai suoraan vps-hallinnastamme eli tältä verkkosivulta https://vps.tietokettu.net.

-> Etsi seuraavaksi kohta "Asetukset" tai englanniksi "Settings" -> Sinulle avautuu lista asetuksista ja huomaat listassa kohdat "VNC" ja "VNC salasana" tai englanniksi "VNC" ja "VNC password".

-> Seuraavaksi mene kohtaan "VNC salasana" tai englanniksi "VNC password" -> Vaihda itsellesi sopiva salasana ja tallenna salasana itsellesi talteen. -> Uudelleen käynnistä seuraavaksi palvelin sinisestä pyörestä nappulasta, jossa osoittava nuolet toisiaan. Alla kuva kyseisestä nappulasta.

-> Seuraavaksi, kun palvelin on käynnistynyt onnistuneesti uudelleen, mene kohtaan "VNC" asetuksissa. -> Avaa juuri asentamasi VNC-Viewer -> Syötä seuraavaksi "VNC" välilehdellä näkemäsi IP-osoite ja portti alla olevalla merkillä tekstikenttään. ( Muista, että IP:n ja portin väliin tulee aina ":" -merkki. )

Syötä VNC IP ja VNC Portti VNC Viewer ohjelmaan

Muodostaaksesi yhteydän paina ENTER tai klikkaa sinistä ruutua alapuolella, kuten ylläolevassa esimerkissä.

Syötä juuri syöttämäsi VNC salasana.

Kirjautuminen palvelimella.

Kun olet päässyt Windows-palvelimen kirjautumisosioon, syötä seuraavaksi aikaisemmin tilausvaiheessa kirjoittamasi "root"-salasana.

Jos et muista salasanaa, sinun täytyy uudelleen asentaa käyttöjärjestelmä kohdasta "asennukset".

Kun olet yhdistänyt palvelimelle onnistuneesti, voit sulkea VNC-Viewerin ja katkaista yhteyden palvelimelle. -> Yhdistä seuraavaksi "etäpöytäyhteys" -Sovelluksella tai muulla vastaavalla MAC-käyttöjärjestelmässä. ( Windows pohjaisissa käyttöjärjestelmissä tämä on jo valmiiksi asennettuna.)

Etätyöpöytäyhteydellä yhdistäminen

Kun olet avannut "etäpöytäyhteys" -sovelluksen syötä tekstiriville sinulle annettu Palvelimen IP-osoite. (Huomioi, että VNC-IP osoite ei ole sama kuin Palvelimen oma IP-osoite). -> Paina seuraavaksi "Yhdistä"

---

Kun sinulle tulee alla olevan kuvan mukainen kohta "klikkaa kohtaa "Lisää valintoja"

---

Seuraavaksi klikkaa kohtaa "Käytä toista tiliä"

---

Seuraavaksi kirjoita "käyttäjänimi" -tekstikentän kohtaan "Administrator". -> Kirjoita asettamasi "Root" -salasana "Salasana" -tekstikenttään. -> Paina seuraavaksi "OK" nappia.

---

Klikkaa seuraavaksi "Kyllä" nappia.

---

Näin olet onnistuneesti yhdistänyt palvelimelle. Mikäli sinulla jäi jokin kohta epäselväksi tai tarvitset apua ongelmassa. Luothan tältä sivulta https://tietokettu.net/submitticket.php tukipyynnön, niin autamme sinua mahdollisimman pian.